Onderhoudskosten gaan we vergelijken

De brandstof die wordt gebruikt om uw auto aan te drijven is slechts één factor in de kosten van autobezit. Met name de onderhoudskosten kunnen zich in de loop der tijd opstapelen. Bij elektrische auto’s kan motoronderhoud een enorme kostenpost zijn, vooral naarmate de auto ouder wordt. Het verversen van motorolie, koelvloeistof, transmissievloeistof en distributieriemen kan in de loop van de tijd flink in waarde oplopen. 

 

Ter vergelijking, elektrische auto’s hebben geen interne verbrandingsmotor, dus deze kosten verdwijnen. Universele autokosten zoals het vervangen van banden en remmen, verzekering en structurele herstellingen maken deel uit van het bezit van eender welk voertuig, maar EV-eigenaars vermijden veel van de herhaalde kosten die gepaard gaan met het onderhoud van een verbrandingsmotor.

 

EV’s zijn echter niet zonder kosten. De grootste mogelijke onderhoudskost voor een elektrisch voertuig is de vervanging van een batterijpakket. In tegenstelling tot een conventionele batterij hebben EV’s grote, complexe herlaadbare batterijen die voortdurend leeggemaakt en weer opgeladen worden, wat na verloop van tijd leidt tot degradatie en verlies van actieradius. In het zeldzame geval dat uw EV-batterij defect is en vervangen moet worden, dekken fabrikanten die vervanging vaak met een batterijgarantie. Wilt u er zeker van zijn dat de batterij meegaat, kies dan voor een goede laadpaal van kwaliteit. 

 

Als uw auto echter niet onder garantie valt, is het vervangen van uw EV-batterij een dure aangelegenheid. De overgrote meerderheid van EV-eigenaren zal de batterij van hun auto niet hoeven te vervangen, maar het is een risico dat u loopt bij het gebruik van een elektrische auto.

Kortingen en stimulansen 

Een goede reden om voor een elektrische auto te kiezen is het grote aantal stimuleringsmaatregelen van de staat en de federale overheid. Deze kortingen helpen de doorgaans hogere kosten van een elektrische auto te compenseren om “elektrisch rijden” financieel haalbaarder te maken. Kortingen en stimulansen voor EV’s veranderen voortdurend, en het is belangrijk om te weten welke soorten stimulansen beschikbaar zijn bij u in de buurt. In EnergySage’s gids over belastingvoordelen voor elektrische auto’s kunt u meer te weten komen over de federale en nationale stimulansen voor EV’s.

 

De beschikbaarheid van stimulansen voor de aankoop van elektrische voertuigen, in combinatie met hun voortdurend dalende kosten, heeft van een investering in een EV een slimme energie- en geldbeslissing gemaakt. Elektrische voertuigen zijn niet geschikt voor elke levensstijl, maar in vergelijking met de talloze kosten voor de aankoop en het onderhoud van een elektrische auto, kan de keuze voor een EV een intelligente fiscale beslissing zijn. Daarnaast kun je er voor kiezen om de laadpaal zelf installeren, zodat je ook hier op kunt besparen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.